Mi a Spirulina?

A Spirulina egy spirál alakú alga, apró sósvízi növény. Több millió éve jelen van földünkön . Ennek a spirál formájú, kékeszöld algának köszönhető a Földön az élet valamennyi formája.  Hosszú ideig ez az alga fajta jelentős részét képezte sok közösség étrendjében. A kínai gyógynövényszakértők már Krisztus előtt 2700-ban leírták az alga használatát a népi gyógyászatban. Az 1970-es évek óta a Spirulina már jól ismert és széles körben használt  táplálék-kiegészítő. A spirulina algák sejtfala nem emészthetetlen cellulózból épül fel ezért nem terhelik meg a szervezetet, és tartós fogyasztásra is alkalmasak.

 

A Spirulina gazdag növényi fehérjékben (60 %, 4-szer magasabb mint a hal vagy marhahús), multi-vitaminban (B 12-vitamin 3-szor magasabb, mint az állati májban), amely különösen hiányzik a vegetáriánus étrendből. Tartalma ásványi anyagokban gazdag (beleértve vas, kálium, magnézium nátrium, foszfor, kalcium, stb), nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint, amely védi a sejteket (5-ször több mint a sárgarépában, 40-szer több mint a spenótban), nagy mennyiségű gamma-Linolein sav (ami csökkentheti a koleszterint és a szívbetegség megelőzésére).

 

Az egészségügyi előnyei a Spirulinának:

Erősíti az immunrendszert
Javítja az emésztést
Fáradtság csökkentésére
Természetes méregtelenítő – tisztítja a testet
Fokozza energiaszinteket
Segít fenntartani az egészséges szív- és érrendszeri funkciókat
Támogatja a májat és a veséket
Csökkentik a gyulladást
Segít az allergiában szenvedőknek